Stichting intocht Sint in Sint Willebrord

Twee jaar geleden werd het intochtcomité overgenomen door Christian Tak, die echter in juni te kennen gaf geen nieuwe termijn aan te willen gaan. De reden: Er gaat teveel vrije tijd en energie in zitten. Dus mocht Bas Hermans die nog niet uit het zicht was na zijn terug treden , op zoek naar nieuwe opvolging.
Deze vond hij in z’n eigen dochter Steffi , die hij adviseerde het niet alleen te gaan doen. Na overleg hebben zij contact gezocht met Marsha Schreuder, een jonge moeder , met een andere kijk op de Sinterklaasviering vanwege haar kinderen. Beide draaide al wel enkele jaren mee in het Sinterklaas gebeuren. Zij zijn gestart met Bas Hermans achter zich. Ze begonnen direct met het zoeken naar een andere grotere zaal, de vorige was te klein vonden ze. Ook zochten ze naar een andere route, en die werd ook gevonden.
Binnenkort zal het intochtcomité verder gaan als Stichting Intocht Sint in SintWillebrord. Een noodzakelijk iets , want het vorige comité draaide onder Stichting Evenementen Sint Willebrord en vandaar uit werd dan ook de administratie gedaan . Omdat het nieuwe comité op zich zelf gaat moeten ze om een bankrekeningnummer te openen een vereniging of stichting op richten.Het werd een stichting. Dankzij een korting van Van Gogh notarissen & adviseurs en Bouwbedrijf J.C.W. Maas B.V. kan de Stichting worden opgericht. Met als doel, het jaarlijks organiseren van de intocht van Sint en Zwarte Pieten, daarbij, waar mogelijk akte de présence geven aan Sinterklaas gerelateerde activiteiten binnen Sint Willebrord.
Daarnaast is Sinterklaas inmiddels op zoek naar een partner. Ja, u leest het goed, een partner. Daar de stichting de komende jaren voor vernieuwing van haar materialen gaat, zijn ze op zoek naar geen sponsor en of vriend van Sinterklaas maar een partner. Die zoek je voor jaren. Deze partner zal ook overal bekend worden en zal het predicaat “ PARTNER VAN STICHTING SINT IN WILLEBRORD” mee krijgen. Aan het partnerschap zijn enkele voorwaarden verbonden. Heeft u interesse en wilt u meer informatie stuur dan een mailtje met uw naam en telefoonnummer naar intochtcomite@ses-sintwillebrord.nl . Daarna zal de stichting met u contact opnemen. Met uw partnerschap zult u een grote bijdrage leveren aan de vernieuwing, niet allen van de stichting maar ook aan de kleding e.d. van Sint en zijn Zwarte Pieten. Inmiddels zijn er al twee partners die u zijn voor gegaan.
Kortom een nieuwe frisse wind draait door deze jaarlijks terugkerende traditie die hopelijk nog lang mag voortduren. Het zal aan de dames niet liggen, zij zijn er klaar voor.