Rucphen gaat voetbalclubs helpen

RUCPHEN – De gemeente Rucphen wil voetbalclubs helpen bij het onderhoud van de velden. Ze hebben grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, zegt wethouder Martien de Bruijn, die bij de clubs ging buurten als voorbereiding op de nieuwe sportnota.
Wethouder wil verbeterslag maken
De klachten van de clubs werden bevestigd in de uitkomst van de enquête van de Rekenkamercommissie naar de gemeentelijke basisvoorzieningen. ,,Ik vind dat we als gemeente iets moeten doen om een verbeterslag te maken. Het veldonderhoud hakt er nogal in, zodanig dat andere dingen, zoals onderhoud van de kleedruimten er bij inschieten. En dat is al jaren aan de gang.”
Volgens de sportwethouder is het nu het goede moment om de situatie tegen het licht te houden omdat de gemeente met de sportnota bezig is. ,,Er zal extra geld nodig zijn om de verenigingen te helpen, maar hoeveel, dat weet ik nog niet. Voetbal is een grote sport, de clubs hebben in totaal 1.700 leden, dus er is niet alleen een sportieve functie, maar ook een sociale functie. Bij andere sportverenigingen speelt het probleem minder.”