Roparunteam SV Sprundel is goed op weg

Het Roparunteam van SV Sprundel

Sprundel – Een team van 32 leden van SV Sprundel is al maanden bezig met de voorbereiding op deelname aan de Roparun met Pinksteren. Het team bestaat uit lopers, fietsers, coaches, verzorgers, begeleiders, organisatoren en chauffeurs.  De lopers worden gecoacht door Jan Muller, de fietsers door Adrie van de Lindeloof.  In estafettevorm moeten acht lopers straks de 520 kilomter tussen Parijs en Rotterdam overbruggen. Het team streeft naar een gemiddelde van 11 km per uur. Dat betekent dat elke loper dan gemiddeld 65 kilometer af moet leggen en de tocht nagenoeg twee etmalen in beslag neemt. Een cateringploeg zorgt onderweg voor eten en drinken.
Vorige week maakte die ploeg voor de eerste keer een pastamaaltijd voor de helde groep. Die ging daarna de Sint-Annatunnel in Antwerpen verkennen. Vervolgens trok de karavaan, waarin lopers en fietsers, vandaar naar Steenbergen. Lopen en fietsen door de stad en op vreemd terrein, deels door het donker, was een bijzondere ervaring. De coaches zijn tevreden over de werklust, het  enthousiasme en de teamspirit die door de relatief jeugdige ploeg aan de dag gelegd wordt.

Bloemen verkopen
Iedereen zet zich in om in het kader van de Roparun geld in te zamelen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven’. En het team van SV Sprundel, #102, is ook daarmee goed op weg. ,,We hebben al meer dan € 15.000,- bijeen’’, zegt Ilse Melissen, een van de initiatiefnemers. Op zaterdag 11 mei, de dag voor moederdag, staat er weer een actie op stapel. Met hulp van Beers Bloemen gaan de lopers en fietsers dan bloemen thuis brengen. Bij Beers Bloemen staat dan een standje waaruit andere teamleden bloemen verkopen.