Opening Digi-Taalhuis Rucphen

Rucphen – In de gemeente Rucphen opent op 12 september het Digi-Taalhuis. De plek waar iedereen terecht kan met vragen over taal en digitale basisvaardigheden.

Openingsfeest
De opening van het Digi-Taalhuis vieren we op maandagmiddag 12 september van 15.30 tot 17.30 uur, samen met alle inwoners van de gemeente Rucphen. Na het openingswoord door Roos Herman, directeur van de Bibliotheek West-Brabant, en de officiële opening door wethouder René Lazeroms, is er een interview waarin een ervaringsdeskundige vertelt hoe het was om laaggeletterd te zijn. Ook vertelt Rini Wagtmans over het belang van kunnen lezen en schrijven. Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Kom dus vooral kijken op 12 september om 15.30 uur in de bibliotheek in Rucphen (Binnentuin 3).

Aanbod in de regio
Het Digi-Taalhuis is een inlooppunt waar inwoners terecht kunnen met vragen over taal en digitale basisvaardigheden. Wil je meer weten over de mogelijkheden om je Nederlands te verbeteren of over het volgen van een computercursus? Loop dan eens binnen bij het Digi-Taalspreekuur in de bibliotheek in Rucphen. En kom meer te weten over het (digi)taalaanbod in de gemeente Rucphen.
Het spreekuur is elke vrijdag van 10.30-12.30 uur in de bibliotheek in Rucphen. Je vindt de bibliotheek in het gemeentehuis.

De volgende cursussen en oefengroepen worden in Rucphen aangeboden:

Klik&Tik
De Klik&Tik cursus is een basiscursus voor het leren omgaan met computers. De gratis computercursus is op maandagochtend 10.00-12.30 uur in de bibliotheek in Rucphen.

Taalcafé
In het Taalcafé kun je op een ongedwongen manier Nederlands praten met anderen. Zo leer
je de Nederlandse taal beter en leer je ook nieuwe mensen kennen. Het Taalcafé wordt iedere
week gehouden op vrijdagochtend van 10.00-11.30 uur in de bibliotheek.

Taaloefengroep
Mensen die de Nederlandse taal graag willen leren, kunnen zich aanmelden voor een Taaloefengroep. Je gaat dan samen met andere cursisten en een vrijwilliger aan de slag. Je kunt
je hiervoor aanmelden tijdens het Taalspreekuur.