Kwekerij in opbouw geruimd

Zegge – Vrijdagmorgen rond 11.15 uur kwam er informatie binnen bij de politie dat er bij een woning aan de Dorestede in Zegge mogelijk zaken aan de gang waren die het daglicht niet konden verdragen. De melder gaf aan dat een en ander mogelijk drugsgerelateerd zou zijn.Agenten gingen poolshoogte nemen bij de woning. Op aanbellen werd in eerste instantie niet gereageerd, hoewel het wel duidelijk was dat er iemand in de woning was, maar na een paar minuten werd de deur toch geopend. Met toestemming van de bewoner zijn de agenten de woning in gegaan. De politiemensen troffen in de woning een hennepkwekerij in opbouw aan. Alle apparatuur stond er al wel, het enige dat nog ontbrak waren de planten.Door de politie is contact opgenomen met de Officier van Justitie. Die gaf toestemming om alle apparatuur in beslag te nemen en te vernietigen en dat is ook gebeurd.

(nog) geen diefstal stroom

De twee verdachten zullen worden uitgenodigd voor verhoor op het politiebureau. Het betreffen de bewoner van de woning aan de Dorestede en een man van 50 uit Roosendaal.

Door de politie is ook een monteur van het netwerkbedrijf ingeschakeld. Hij heeft een onderzoek ingesteld in de meterkast. Hieruit bleek dat er aan de elektriciteitsmeter was gerommeld om zo stroom buiten de meter om te kunnen afnemen. Omdat er nog niet daadwerkelijk stroom verbruikt was voor de hennepkweek is er door het elektriciteitsbedrijf geen aangifte gedaan van diefstal.