Fietsfotozoektocht Sint Franciscusroute

Na de lancering van de Sint Franciscusroute op 4 oktober 2020, gaat op 16 mei 2021 de fietsfotozoektocht van start.

Deelnameformulieren met boekje over de route zijn te verkrijgen bij diverse winkels en ondernemers in de gemeente Rucphen, waar de opvallende poster van de fietsfotozoektocht Sint Franciscusroute voor het raam hangt. Deelname kost € 3. Deelnemen kan tot 1 december 2021. Deelnemers aan de fietsfotozoektocht maken kans op een dinerbon ter waarde van € 100. De organisatie reikt in totaal vijf bonnen uit, te besteden bij eetgelegenheden in de gemeente Rucphen.

 

Pelgrimstocht op de fiets

De Sint Franciscusroute is een splinternieuwe route van 38 kilometer. Deze pelgrimstocht voert langs de religieuze erfgoedpareltjes en de mooie natuur van de vijf kerkdorpen St. Willebrord, Zegge, Rucphen, Schijf en Sprundel van de gemeente Rucphen. Het is een route, waarbij inspanning, bezinning en ontspanning samengaan.

 

Velen kennen Franciscus als patroonheilige van de dieren. Het leven van de Heilige Franciscus kende echter meerdere aspecten. Dat is ook zo bij de vijf kerkdorpen, want ieder dorp kent zijn eigenheid. Deze wordt belicht tijdens de tocht. De route is volledig bewegwijzerd met routebordjes met daarop een gekleurde afbeelding van de Heilige Franciscus. In Italië zijn de pelgrimsroutes Camino di Francesco en Il Sentiero di Francesco een toeristisch begrip en onze eigen Sint Franciscusroute zou best wel eens een begrip in Nederland kunnen worden.

 

Aanbeveling burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van de gemeente Rucphen:

Als gemeente Rucphen kennen we een rijke wielerhistorie. Fietsen zit echt in onze genen. Het mooie groene buitengebied in combinatie met onze Rucphense Bossen biedt een uitstekende omgeving om te fietsen. We zijn dan ook erg blij met de St. Franciscusroute. De route laat naast de mooie omgeving, ook onze religieuze pareltjes zien. Een prima combinatie om een aantal uren recreatief door onze gemeente te fietsen en te verblijven. De route leidt je door onze vijf kerkdorpen. Ieder dorp is uniek op zich. Neem rustig de tijd om van de omgeving en de gastvrijheid van onze inwoners en ondernemers te genieten. Ik wens je veel fietsplezier en een aangenaam verblijf!

Marjolein van der Meer Mohr, burgemeester

 

Aanbeveling Pastoor Hans van Geel van de St. Franciscusparochie:

Het bestuur van de Sint Franciscusparochie is trots op de fietsroute die dezelfde naam heeft gekregen. Dat wil iets zeggen over de patroon van Sint Franciscus. Deze man heeft in zijn leven laten zien dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. In al zijn eenvoud vond hij in zijn naasten en in de Schepping het gezicht van God. Hij omarmde de eenvoud als het mooiste sieraad wat een mens kan dragen en de dienstbaarheid bracht hem veel warmte en geluk in het leven. Dat bracht hem een vredig gevoel en besloot dit te delen met zijn medebroeders en alle mensen over de wereld die hem hadden leren kennen. Vanuit dit bijzondere gevoel is het Zonnelied en de vredeswens ontstaan. Vrede en alle goeds!!
Misschien is dat wel een boodschap aan ons die de route volgen door onze kerkdorpen.
Sta dienstbaar in het leven en benader elkaar als vriend van God.
Ik wens u veel bezinning en plezier tijdens de fietstocht en sta even stil bij de invulling van uw eigen leven!!
Dat kunnen pareltjes van momenten worden. Misschien ontmoet u daarin Sint Franciscus wel.

Pastoor Hans van Geel

 

De leden Sint Franciscusroute wensen u veel plezier met de fietsfotozoektocht Sint Franciscus: Helen van Oosterhout, Ad van de Sande, Jan van den Broek(Jzn) en Jac van Trijp Volg ons op Facebook Beleef Sprundel, www.beleefsprundel.nl