Etten-Leur / St. Willebrord – Automobilist negeert stopteken, na achtervolging aangehouden

Etten-Leur – Een 21-jarige man uit Etten-Leur is zaterdag 4 mei 2019 omstreeks 22.10 uur na een achtervolging door de politie op het Toernooiveld in Etten-Leur aangehouden voor het negeren van een stopteken, rijden zonder rijbewijs en een hele serie andere (verkeers)overtredingen.

Een agent in burger reed zaterdag 4 mei 2019 omstreeks 22.00 uur in een onopvallende politieauto over de Dorpsstraat in St Willeberord. Hij zag daar een Audi rijden die zijn aandacht trok omdat het rechterachterlicht defect was. Hij besloot een controle in te stellen. Het kenteken van de auto stond op naam van een 21-jarige man uit Etten-Leur die de politieman ambtshalve kent en waarvan hij weet dat die geen rijbewijs heeft. Verder bleek de APK keuring van de auto vervallen te zijn. De diender gaf vervolgens met zijn transparant een stopteken. Hieraan werd echter niet voldoen. Er ontstond een achtervolging.

Achtervolging

De bestuurder negeerde een rood verkeerslicht en gooide terwijl hij met een snelheid van circa 100 km uur over de Vosdonk reed kort na elkaar twee glazen flessen uit zijn auto, waarvan er één kort voor de dienstauto uit elkaar spatte. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder met zijn auto met hoge snelheid door de bebouwde kom van Etten-Leur waarbij hij ook nog inhaalde waardoor tegenliggers sterk moesten afremmen om een aanrijding te voorkomen. Ook reed hij over de Guido Gazellestraat over een fietspad. Uiteindelijk reed hij bij het Toernooiveld een doodlopend hofje in waarna hij werd klemgereden. Hij reed vervolgens nog achteruit tegen de auto van de politieman aan. Hierna kon hij worden aangehouden. In zijn auto werd nog een flesje met daarin GHB aangetroffen. De verdachte is een gebruiker daarvan. Zijn auto is in beslag genomen. Bij verhoor verklaarde hij dat hij ruzie heeft met enkele mensen en dacht dat hij door hen werd achtervolgd. Hij had de flessen uit zijn auto gegooid om hen af te schrikken. Pas bij zijn aanhouding kreeg hij door dat het om politie ging.

Hij krijgt voor de navolgende zaken een proces-verbaal:

* Negeren van een stopteken

* Artikel 5 Wegenverkeerswet Gevaar of hinder veroorzaken

* Rijden zonder rijbewijs

* Afval uit het raam gooien, danwel poging tot zware mishandeling

* overschrijden van de max snelheid

* defecte verlichting

* rijden terwijl de APK verlopen is

* geen richting aangeven

* Rijden door rood

* Rijden over een fietspad

* Veroorzaken van een aanrijding.